loading...
 
 
 


Articolul precedent Articolul următor

Românii sunt inventivi Ziceam aici că aveam probleme cu primirea facturilor de la furnizorul de apă, Raja. Ei bine, m-am băgat eu să livrez acele facturi la noi în sat. În cele 4 luni m-am descurcat onorabil, zic eu, toate facturile primite au ajuns la destinație. Prima lună a fost mai greu deoarece a trebuit să fac harta satului (am pus numele străzilor pe Google Maps) și să identific adresele - multe facturi au adresele greșite - am petrecut o săptămână pe străzile satului. În luna a doua a fost ceva mai ușor, doar 4 zile. Pe aici nu sunt prea multe cutii poștale și, la fiecare casă, trebuie să-ți muncești neuronul ca să afli unde să îndeși factura aia, să o vadă proprietarul dar să n-o ia vântul, copii sau cățeii.

 În a treia lună am terminat treaba în 3 zile, întrucât mi-am luat cu mine un capsator.

Capsator


 Mult mai simplu. Cele mai multe case au gard din lemn, zdrang, capsez factura pe partea interioară a gardului. Ei bine, la una din adrese nu mai țin minte motivul, am tras capsa aia pe mijlocul facturii* - ca s-o scoți e nevoie de un patent. Am ajuns în mașină, mă uitam pe hartă să văd pe ce stradă s-o iau, apare și proprietăreasa. Femeia nu avea patent, așadar am folosit eu cheile de la mașină să-i decapsez factura aia.

Reciclare ambalajeÎn a treia lună nu a mai fost nevoie să capsez facturi la acea adresă, doamna a "inventat" o cutie poștală antivânt, antiploaie, anticâini, cu costuri zero.

Cutie poștală - reciclare ambalaje


Cutie poștală - reciclare ambalaje


Cutie poștală - reciclare ambalaje


Cutie poștală - reciclare ambalaje Inventivă femeia, nu? Asta îmi aduce aminte de o altă tanti văzută pe youtube, care muncește din greu pentru a face o chestie foarte simplă - românii au soluții mai rapide. S-o vedem pe doamna: Iată o soluție mult mai simplă, dar care are 3 mari avantaje: șurubelele nu se varsă, nu se prăfuiesc și le poți lua cu tine foarte ușor în cazul în care lucrezi în altă parte (cutiile alea mai decolorate sunt făcute acum 2 ani și au stat mult timp afară în bătaia soarelui):

Cutie poștală - reciclare ambalaje


Cutie poștală - reciclare ambalaje


 Desigur, aș putea face niște etichete mai cool, dar un marker a rezolvat imediat treaba.


 Iar dacă vreți să vedeți un "artist" în prelucrarea lemnului, tipul ăsta are o grămadă de idei intersante: Videoclipul ăla este o păcăleală** de 1 aprilie, dar are multe alte chestii interesante prin lista de clipuri. De câtă răbdare e nevoie să faci așa ceva?


__________________________
* - La unele adrese nu pot ajunge cu ușurință pe partea interioară a gardului, așadar o capsez la nimereală.

** - Clipul este o aluzie la "Joy of Painting", un adevărat artist al pensulei. Merită văzut.

Articolul precedent Articolul următorCalculator ieftin, deja instalat cu Windows și Linux!

Calculator ieftin, deja instalat cu Windows și Linux!
 
YOTTA este și pe Facebook
 
 1278