Articolul precedent Articolul următor

Calul furăcios
 Un italian angajează trei români pentru a-i vopsi gardul casei. Dimineața, înainte de a pleca la serviciu, italianul le dă celor trei instrucțiunile:
 – Aveti aici trei găleți de vopsea, care vă vor ajunge să vopsiți tot gardul. În bucătarie e mâncare, când o să vi se facă foame, mâncați ce vreți voi. Se intoarce să plece, când își aduce aminte:
 – Aaa, era să uit, în spatele curții e ținut închis un cal. Să nu cumva să lăsați poarta dechisă, să scape calul de acolo, că nu știu ce fac cu voi. S-a înțeles?
 – Am înțeles șefu’, răspund românii într-un glas.

 A plecat italianul și românii s-au apucat de treabă. Nu după mult timp, unul din ei zice:
 – Mă, mie mi s-a facut foame, hai să vedem ce are ăsta de mâncare!
 Bucătăria italianului, plină de bunătăți. După o masă pe cinste, românii cauta și ceva de băut, dar nu găsesc decât apă și suc. Atunci, unul dintre ei zice:
 – Lasa că știu eu cum facem rost de băutura. Mergem și vindem o găleată de vopsea, cumpărăm băutura, iar vopseaua care mai rămâne o diluăm, o mai "lungim" și terminam noi și gardul ăla.

 Bună idee. Deștept băiat. Exact așa au făcut. După ce au băut, s-au apucat de vopsit, dar, când mai aveau vreo doi-trei metri din gard, s-a terminat vopseaua.

 – Acum ce dracu’ facem? De unde luăm vopsea? Italianul o să-și dea seama că noi am luat-o...
 – Mă fraților, las’ pe mine, zice unul mai isteț, că știu eu cum facem. Mai strângem puțină vopsea pe pensulă și dăm pe la botul calului, iar cand vine italianul îi spunem că ăsta a scăpat și a mâncat-o.
 Zis și făcut. Pe seară, ajunge și italianul acasă.
 – Ce-ați făcut, oameni buni, cu vopseaua? Eu am calculat la fix și trebuia să vă ajungă.
 – Șefu’, ne pare tare rău, dar a scăpat calul și a mâncat o găleată.
 
 Nici nu termina românul de vorbit, că italianul intră în casă, ia pușca și, nici una nici două, împușca animalul. Românilor nu le vine să creadă:
 – Ce-ai omule, nu ești sănătos? Pentru o găleată de vopsea ai omorât săracul cal??? Îți cumpăram noi alta. Dă-o dracului de treabă!
 – Băi fraților, vedeți voi casa asta? Tot niște români au făcut-o. Dă-l în morții mă-sii de cal, că mi-a mai mâncat 30 de saci de ciment, 800 de cărămizi și 4 grinzi!!!

Articolul precedent Articolul următorCalculator ieftin, deja instalat cu Windows și Linux!

Calculator ieftin, deja instalat cu Windows și Linux!
 
YOTTA este și pe Facebook
 
 74